?

Traian Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzieii accesului României în spaţiul Schengen.

După clasicele „a fost o eroare”, „am prognozat greşit, asta e”, preşedintele republicii a trecut la altă categorie. Îşi asumă responsabilitatea. Aşadar: în afară de nişte vorbe scoase pe gură în microfonul aprins, poate cineva să-mi spună în ce cotroceniul mă-sii constă concret asumarea responsabilităţii pentru cel mai mare eşec al politicii externe de după ’97?

8 Responses to ?

  1. Alex spune:

    Asta cu asumarea raspunderii a devenit un cliseu pentru ei. Oricum, o sa gaseasca carciumarul si de data asta niste vinovati dupa bunul lui plac si…cam asta e. In mod logic si normal daca iti asumi raspunderea pentru ceva si nu iese treaba, trebuie sa platesti cumva, insa prin carpathian garden merge si fara.

    • bazel09 spune:

      Vezi că faci confuzie între responsabilitate şi răspundere. Băse şi-a asumat responsabilitatea, adică şi-a asumat eşecul.

      • exasperat spune:

        RESPONSABILITÁTE, responsabilități, s. f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele; răspundere. ♦ Funcție, sarcină de responsabil. – Din fr. responsabilité.

        Sursa: DEX ’98

        RESPONSABILITÁTE ~ăți f. 1) Simț de răspundere; atitudine responsabilă față de obligațiile proprii; răspundere. 2) Funcție sau sarcină de răspundere. /<fr. responsabilité

        Sursa: NODEX

        RESPONSABILITÁTE s. f. 1. atitudine conștientă, simț de răspundere față de obligațiile sociale. 2. sarcină, răspundere pe care și-o asumă cineva. (< fr. responsabilité)

        Sursa: MDN

        RESPONSABILITÁTE s.f. 1. Răspundere. 2. Funcție, sarcină de responsabil. [Cf. fr. responsabilité].

        Sursa: DN

        RESPONSABILITÁTE s. 1. v. răspundere. 2. v. sarcină.

        Sursa: Sinonime

      • Alex spune:

        Pana la urma ce incearca sa ne spuna bazel 09? Sa presupunem prin absurd ca e diferenta intre cele doua exprimari…ca e raspundere, responsabilitate sau esec si treaba iese nasol…atunci VALEA tata. Care-i relevanta comentariului, pana la urma?

      • popateapa spune:

        @bazel09 Si ce a făcut? Gargara de cuvinte!Într-o țară normala și-ar fi dat demisia!

        În România lui Băsescu orice este posibil!

  2. Catalin Mihai spune:

    Poate nu ai auzit ultima BOOMMBAA a lui Baselu….

  3. Alex spune:

    @popateapa Intr-o tara normala, nu era presedinte. 🙂

Lasă un comentariu