Vă mulţumim că mai trăim!

Aho, aho, copii şi fraţi,
Bugetari salariaţi,
Bebeluşi, pensionari,
ce le trăiţi pe cai mari…

Numai aşa mi-l imaginez pe Emil Boc sorcovind inimos la sfârşit de 2010, un 2010 în care a făcut din ţara asta ce-au vrut muşchii lui Traian.

Personaj haiducesc adaptat la vremile noastre (ia de la săraci şi dă la ai lui), impunătorul premier are darul de a lăsa, de fiecare dată când apare şi-şi dă drumul la silabe cu o hărnicie demnă de o cauză mai bună, impresia că-i suntem datori cumva. N-aţi observat? E ceva mustrător în tonul său de fiecare dată când ne anunţă că ne-a mai tăiat ceva. Te uiţi buimac la el cum îţi ia din bani şi ţi-e ruşine să-i zici ceva ca să nu-i sară pe tine. Îl asculţi cum te bagă-n faliment şi fugi de rupi pământul ca să scapi cu atât. Îţi zice că-ţi ia 25% şi zici bogdaproste că nu-s 50. Îţi bagă 5,5% impozit pe „nesimţita” pensie de 750 de lei şi pleci capul recunoscător că nu-s 15%. Îţi taie concediul maternal la un an şi-i pupi mâinile că nu l-a tăiat la 4 zile. Şi tot aşa, ăsta e ritmul în care se desfăşoară reforma statului, varianta Răchiţele.
Aşa încât, palid la faţă, rupt în dos de sărăcie, cu patru pereţi schilozi gata să pice pe tine, începi să te gândeşti c-o duci bine. Că eşti un norocos, că soarta ţine cu tine, că tre’ să jubilezi… La urma urmei, mai ai dos să te doară, mai ai pereţi care să pice…nu eşti cel mai amărât. Nu ţi-ar fi ruşine de boier! Mai ridici tonul şi intri rapid pe lista nesimţiţilor care trebuie supra-impozitaţi. Ssssttt!!!
Carevasăzică, aţi priceput cu toţii, da? Vă mai arde de glume cu Emil? Mai vreţi să-l băgaţi în acid sulfuric? E el cel mai bun premier de la Gerula încoace? – E. E cel mai milostiv? – E. E cel mai deştept? – E. Cel mai cel? – Cum altfel? Şi-atunci? Înghiţiţi acidul ăla şi muşcaţi-vă mâinile. Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu aşa valoare de om şi noi ne batem joc de el. Ruşine!
La mulţi ani, Emil! La mulţi ani, Elena! La mulţi ani, Adriean! La mulţi ani, Roberta! Voi faceţi ca iadul să pară o feerie!

Reclame

One Response to Vă mulţumim că mai trăim!

  1. popateapa spune:

    Eu vad altfel lucrurile după ce azi CC s-a jucat cu constituționalitatea ,după ce Vadim este întărâtat! Vad ca Traian Băsescu pregătește o lovitura de stat pe care o prevedeam din primăvara. Oricum eu cred ca nu am sa mai pot scrie pe blog, cum cred ca nici sibilla n-o va mai putea face. Eu nu mai pot trimite pinguri,ea e blocata de vizionările de la camera deputaților și senat. Deci dacă noi bloggeri mici încurcăm ce sa mai zic de dvstră . Pana în primăvara cred ca nu vom mai avea parlament
    http://popateapa.wordpress.com/2011/01/03/ganditi-va-bine-daca-la-intoarcerea-din-vacanta-nu-va-veti-afla-intr-un-stat-sub-dictatura-militaracu-parlament-dizolvat-22-iunie-2010/
    De fapt Udrea a spus ca bloggeri vor influenta viitoarele alegeri! Nemaiavând opoziție ,sigur va câștiga cu bloggeri săi năimiți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: