Mojici universitari

Pe amândoi îi cheamă Ion. Unul e Cucui, altul Stegăroiu. Primul e rector al Universităţii „Valahia” din Târgovişte, al doilea – prorector. Şi sunt grobieni.
          Prezenţi la evenimentul de lansare a unui proiect cu titlu interminabil („Retea de colaborare universitara online in scopul dezvoltarii capacitatii de a furniza competente si competitivitate pentru piata muncii”) Ion-ii s-au apucat să discute la prezidiu despre ale lor în timp ce neşte doamne de pe la Bucureşti să căzneau, tot la prezidiu, să explice care şi cum e treaba. Nu tu şoaptă, nu tu susur…În gura mare. Ca cei mai prost crescuţi ţărani. Rector şi prorector. Sictir!

Reclame

3 Responses to Mojici universitari

  1. luxor spune:

    Titlul este in acelasi timp si definitia completa a proiectului. Perfect romanesc.

  2. randunica beata spune:

    Stegaroiu e palid si neinteresant oricum, dar shurfa aia scarboasa de Cucui e una dintre creaturile Domnului care te fac sa te intrebi „de ce”? De ce exista asa ceva? De ce nu stie sa vorbeasca romaneste, macar, corect, cand e pus motz peste ditai nefericita universitate? De ce a fost el pus acolo, cand, inafar de slugarnicie, baloseala si privire nesatula nu straluceste prin nimic? De ce a rezistat mai multor regimuri si nimeni nu a epurat putin UVT-ul ala de dinozauri ca el sau Mares? De ce nu se ofera facultatii asteia nicio sansa, decat aceea de a fi ridicola chiar si printre localnici si profesori, care recunosc deopotriva ca aici se face orice mai putin carte? Si asta din varii motive cum ar fi: faptul ca prea putini vin la UVT ca sa invete, stiind ca de fapt pot capata o diploma si fara sa treaca pe la cursuri, aia care chiar invata nu au dupa ce, ori dupa cine (si oricum sunt luati de prosti chiar si de profii lor ilustrii), profesorii (nu toti, desigur, generalizarea e un pacat; destui oricum) nu stiu ce predau sau de ce, dar da bine la „CVu” sa fii universitar si cine stie, daca mai copiezi din doua trei carti si o carte, mai scrii si un articol pe care ti-l traduce vreun student…mai iei si doctorat…atunci sa vezi mandrie, sa nu te mai incapa nevolnica de piele… Dar pan la urma, iar ma bag eu ca musca…carcotasa, e bine ca avem o facultate in Targoviste, care raspunde perfect nevoilor de pe piata muncii! Cum in Romania nici cacanar nu poti fi fara facultate si toti retarzii sunt licentiati, era pacat sa ducem atata potential financiar in alte centre universitare. De ce sa nu facem sa duduie conturile pachidermelor ca domn’ Cucui???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: