10 things I hate about litoralian garden. Personal experience

1. Că hotelierul îţi cere pe mă-sa şi pe tac-su pentru o cameră unde veioza se aprinde apăsând butonul on al televizorului. Şi unde gunoiul se ridică doar dacă-l ridici.

2. Că jegul ăla împuţit de shaorma putrezită la 40 de grade se vinde de parcă ar fi ultima sursă de hrană a omenirii. Hamsiii vin la mică distanţă pe locul doi.

3. Că la Costineşti Marea Neagră e neagră. Noroiul pluteşte în apă şi cu toate astea n-ai loc să arunci un braţ înot de aglomeraţie. Techirghiol dă faliment în ritmul ăsta.

4. Că Vama Veche e etichetată de cele mai multe ori nedrept ca fiind o staţiune excentrică, plină cu dezechilibraţi. E excentrică în sensul în care acolo găseşti persoane inteligente, fete incredibil de frumoase, care dansează în aer liber şi-şi cumpără singure băutura.

5. Că există animale cu faţă de oameni cărora satisfacţia de a se pişa în apă nu le mai prieşte. Şi trec la treaba următoare. Nu ştiu ce pedeapsă ar fi mai nimerită pentru ăştia, dar mă gândesc că să-i pui să-şi mănânce fecalele ar fi prea simplu.

6. Că există ţigani borâţi care au 80% şanse să moară înecaţi, târâţi la fund de funiile de aur de dimensiunile celor cu care împilau bunicii mei vaca pe islaz.

7. Că borâţii de mai sus au lângă ei femei superbe. Şi că superbele astea sunt atât de mizerabile încât stau cu borâţii.

8. Că babuinii de se dau cu ski-jet-urile au toate şansele să-ţi rupă capul dacă eşti în apă. La propriu. Doar ca să-i vadă amicii babuini de pe plajă cât de babuini sunt ei.

9. Că apa e plină de chestii mici, vâscoase, scârboase. Cică-s meduze, dar impresia e că şi-au suflat toţi mucii în mare.

10. Că în rarele ocazii când păşeşte pe litoralul autohton, cea mai ministră dintre miniştri îşi trage două poze pe o plajă privată şi apoi se dă cu curu de pământ că e aşa frumos la noi la mare da’ nu ştim noi să apreciem. Dă-te-n spanac!

Plusaţi!

11 Responses to 10 things I hate about litoralian garden. Personal experience

 1. andas spune:

  Că, în curând, cearceafurile sau prosoapele vor fi o suavă amintire, scoase la pensie de profitabilele şezlonguri care acaparează plaja; că ai putea să-ţi înjghebi un pachet bunuţ de ţigări din chiştoacele lăsate pe plajă; că dacă eşti prost inspirat şi intri desculţ în mare, ar trebui să ai prin geantă măcar leucoplast ca să îl pui pe tăietura produsă de cutiile de bere sau de paharele de pe fundul apei (noroc că au grijă vânzătorii ambulanţi să-ţi reîmprospăteze proviziile); că anumite magazine de jucării vând jocuri (LEGO, de exemplu) second hand, cu piese lipsă, în speranţa că părinţii nu se mai întorc să facă scandaul de rigore (cu mine s-au înţepat); pentru că sunt terase la care aştepţi zeci de minute până te bagă cineva în seamă, încât uiţi şi ce ai vrut să cumperi. Acelaşi fenomen când ceri nota de plată, numai că de data asta uiţi ce ai consumat. Astea ar fi aşa, la prima mână. Dar sigur mai am câteva…

 2. Jo spune:

  Uite de-asta merg numai in Vama in ciuda tuturor etichetelor gresite pe care le pun tot unii babuini despre care vorbeai mai sus. Ramaneti voi, smecheri cu sfori de aur, in statiunile voastre, ba mai puneti etichete pe Vama, ca poate asa nu se mai apropie cei ca voi de ea si ne lasa sa ne bucuram in liniste.

 3. rubiana spune:

  Sa iti spun o faza: imagineaza-ti o „doamna” sic, cu palarie si pareo infasurat in jurul taliei, cu bratara in jurul gleznei si, cu siguranta, cu circumvolutiunile creierului desfasurate. Madama intra in mare cu mers felin, iar un individ trecut bine de prima tinerete, topaie ca un catelandru in urma ei cu un aparat foto in mana. Urmeaza o sedinta de pozat in toata regula, apoi diva se indreapta spre plaja, iar catelandrul se arunca in valurile inspumate pentru a se racori, caci avea nevoie. Dar dama se intoarce, de data asta cu o punga de seminte in mana, intra si ea in apa si incepe tacticos sa manance din bombonele agricole, scuipand „delicat” cojile in apa. initial mi-a venit s arad, ulterior m-am umplut de draci si, in ultima instanta, i-am dus un pahar sa scuipe in el… Nu prea a inteles ce vroiam de la viata ei si de ce o intrerup tocmai in momentul ei de glorie, cand toata plaja era cu ochii pe ea…

 4. exasperat spune:

  N-am fost. E specimen popular.

 5. andas spune:

  Băi! Nu pot să cred!!! Exact un episod de genul doamnă în călduri la malul mării am văzut şi eu. Iar un ins gras şi libidinos o poza de zor, în timp ce posteriorul divei era răcorit de apă. Mi-a plăcut însă o altă fază: doamna şi domnul au vrut morţiş să se pozeze pupându-se. Iar pupatul trebuia să iasă evident în poza pe care urma să o execute progenitura lor. S-au înlănţuit tandru, atenţi să intre semi-profil şi şi-au ţuguiat delicat buzele în aşteptarea pozei. Numai că puştiul ori nu ştia să apese pe buton, ori se amuza copios pe seama lor, aşa încât a întârziat câteva minute bune cu aparatul în mână, în timp ce bieţii părinţi stăteau cu boturile lungite, privind disperaţi la copil. După două încercări ratate, una mai penibilă ca alta, s-au lăsat păgubaşi. M-am prăbuşit pe nisip de râs! (Sigur n-am fost la mare în aceeaşi perioadă, în acelaşi loc???)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: