Ca să ne aflăm în treabă…

Trei prostii am contabilizat săptămâna trecută. Ştiu că se putea şi mai bine, da’ am zis să selectez . Una de la centru, două de pe la noi. Împărţite frăţeşte pe culori.

Mai întâi de toate, gestul lui Victor – micul Titulescu – Ponta de la Camera Deputaţilor, atunci când se făcea spre dimineaţă şi încă nu se votase judecătorul pentru Curtea Constituţională. După ce se scremuseră cu artificii tehnice care mai de care mai ingenioase să-i blocheze pe deputaţii „oranj” să-şi trimită omul la CC, pesediştii şi peneliştii s-au trezit fleoşc că Victor renunţă. Adică vrea să se voteze, deşi ştia bine că dacă face asta pân-acolo i-a fost. Ceea ce s-a şi întâmplat. Nu tu explicaţii, nu tu nimic. Ca apoi să vină şi să-şi întindă jugulara cum că s-a portocalizat Curtea. Nu se face, dom’le! Măcar zi-ne de ce-ai cedat?

Valentin Calcan, onor senator PD-L de Dâmboviţa, vine din juma’ în juma’ de an la conferinţe de presă. Dar şi când vine… Prima frază rostită acuma ne-a umplut de mândrie: „Nu-mi este deloc ruşine că susţin Guvernul”. Bravo, domnule! Mai rar aşa oameni. Dar nu asta e cea mai bună, ci următoarea. Cică domnul senator a mers înainte de moţiune prin colegiu pe la dumnealui şi le-a explicat ţăranilor de pe la Corneşti şi Cornăţelu cum vine treaba cu tăiatul de pensii şi salarii. Le-a zis de deficit, de statisticile Băncii Naţionale, de Comisia Naţională de Prognoză şi au priceput, nene! Şi nea Aristică, şi tanti Agripina au stat, au măsurat, au cernut şi au concluzionat că e mai fereală să le taie acuma decât să dea iama inflaţia peste ei. Respekt, dom’ senator!

PNL Dâmboviţa. Te şi ia cu ameţeală când pronunţi. Organizaţia care se bate cu Harghita şi Covasna ca să câştige ultimul loc pe ţară are alt preşedinte interimar. Al ’nşpelea în cinci ani. Butnaru îi zice. Tot de la centru şi ista. Asta după ce săptămâna trecută, Gabriel Plăiaşu îi lua locul lui Chiţoiu în funcţia de coordonator al filialei. N-a dat randament în cele 5-6 zile şi Crin s-a gândit să-l altoiască, trimiţând interimar de Capitală. Motiv pentru care nici nu-şi prea mai vorbesc, dar asta nu e treaba noastră. Butnaru e interimar cu rolul de a pregăti alegerile din toamnă. Numai că, nănia naibii, s-a păstrat şi funcţia de coordonator. Dar nu e Plăiaşu pe ea, ci tot Chiţoiu (!!!). Rolul lui…evident, de a pregăti alegerile din toamnă.

Reclame

One Response to Ca să ne aflăm în treabă…

  1. andas spune:

    A treia gafă e de pe la noi, dar are origini tot la centru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: