Ce-am priceput de la moţiune. Faţa locului.

1. Că parlamentari nu înseamnă doar legiuitori, oameni eleganţi, serioşi, ireproşabili în comportament, ci şi (sau mai ales) grohăitori, imbecili, agramaţi, animale care dau cu huo şi bat din picioare ca toţi dracii, oferind un tablou sublim de mahalagii în costume scumpe.

2. Că parlamentari nu înseamnă doar grohăitori, imbecili, agramaţi, ci şi persoane care, în condiţii de huiduială generalizată la adresa adversarilor, se pot comporta ireproşabil: Năstase şi Tăriceanu sunt doi dintre ei. Mai sunt câţiva.

3. Că Boc poate să suporte orice. Ponta a avut dreptate aici: e căzut în cap. El n-a priceput că pe fomiştii (la propriu) de la porţile Casei Poporului îi durea în cur de luxul pe care se lăuda că-l amputează drastic.

4. Că Udrea e a dracului de rezistentă. Dacă pe Boc îl vedeam clătinându-se la huiduielile răcnite din balcoane, ea a stat impasibilă în discurs, deşi ălora de sus (şi de jos) le ieşeau ochii din cap de ură. Ură pe care madam o stârneşte cu atâta eleganţă…

5. Că Ponta a zis bine ce-a zis, dar când vorbeşti de parcă vrei să-ţi adormi copiii e greu să te asculte cineva. Crin în schimb, şi-a consolidat statutul de orator – şef. Incontestabil.

6. Pe holurile Parlamentului ai impresia că se face şi desface viitorul ţării şi nu în sala de plen. Toată lumea discută pe la colţuri, în şoaptă, cu toată lumea: Hrebenciuc cu Vlădescu, Bănicioiu cu Predoiu, ca să nu mai zic de convorbirile ultra-dosite dintre ziarişti şi politicieni. Se spun lucruri dintre cele mai preţioase. Şi secrete.

7. Că şi la „centru” sunt ziarişti jenanţi prin întrebările pe care le pun şi dezgustători prin atitudinea mieroasă de lingăi veritabili atunci când stau de vorbă cu vreun ministru. Ca imediat la 2 minute să discute superiori şi pedanţi cu liberali, pesedişti sau pedelişti „neimportanţi”, dându-le tot felul de sfaturi „preţioase” ca unor elevi tălâmbi.

8. Că Berceanu poate să dea replică la drept la replică la drept la replică la drept la replică la discurs. Relaxat, zâmbitor, neafectat că i se taie 25% din salariu.

9. Că Alina Gorghiu arată superb. Adăugaţi la asta faptul că e inteligentă, serioasă şi se ocupă grijulie de blog.

10. Că nimeni din Parlament n-a vrut ca moţiunea să treacă şi toţi au stat cu vezica umflată, răsuflând uşuraţi la rezultat.

Reclame

6 Responses to Ce-am priceput de la moţiune. Faţa locului.

 1. mihaivoicu spune:

  Ma opun vehement la ultimul punct in special. N-a fost nicio absenta strategica, nicio abtinere „din greseala” sau altele asemenea.
  Cu privire la atmosfera din parlament … In niciun parlament din tarile civilizate nu tace lumea din gura tot timpil. Opozitia britanica arunca frecvent cu cocoloase de hartie spre guvern. Fii mai ingaduitor, lasa-i sa aiba si sentimente, mai ales fata de Boc 🙂

 2. Alina Gorghiu spune:

  Eu nu obiectez, pentru ca m-ai laudat 🙂
  Glumesc. Nu obiectez pentru ca este parerea ta, perceptia ta asupra a ceea ce s-a intamplat.
  Cum pot sa-ti spun „nu-i adevarat”, daca asta ai vazut?
  Daca te-ai uitat si luni seara-noaptea… chiar ca nu pot sa ne disculp.

 3. leobadea spune:

  După ce ai văzut luni la televizor ai fost un optimist incorigibil care a mers la faţa locului şi ghici ce a găsit? …. Locul în care nu s-a întâmplat nimic…şi ai mai făcut şi un decalog din asta…ai talent!

 4. exasperat spune:

  Cum nu s-a intamplat nimic? S-au intamplat de toate. Portocaliii nu-ti impartasesc deloc sictirul. Pt ei a fost sarbatoare sau ceva de genul. Oricum, un eveniment la care se deschide sampania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: