Lăsaţi jitiile să vină la mine!

Nimic nu se pierde. Totul se moşteneşte. Năstase de la Iliescu, Ponta de la Năstase şi, foarte probabil, peste vreo 20 de ani, Bănicioiu de la Ponta. O dată cu calităţile se transmit şi tarele. La loc de cinste – demagogia – esenţială pentru a face politică la vârf. Vrăjeala politică prin care proştii sunt prostiţi e zilnic perfecţionată.

De vreun an jumate, tot pleacă pesedişti (senatori, deputaţi, ceva primari) la PD-L. Fie direct, fie via cohorta lui Oprea. Păi ce ne-au auzit urechile despre ăi fugiţi, mamă-mamă: lipsiţi de caracter, fără coloană vertebrală, laşi, mincinoşi împuţiţi, oportunişti nenorociţi, jitii ordinare. De la Culiţă Tărâţă la Marian Sârbu, toţi o apă şi-un pământ. Nu mai aveai loc de Ponta pe ecranul tv când se apuca să-i îmbălsămeze pe trădătorii socialismului peren. Cădeai şi puţin pe gânduri ascultându-l. Se încrunta, părea hotărât, turuia despre modificarea Constituţiei ca să pună traseismul la colţul ruşinii. Adică chestii serioase, cu care nu te joci.

Şi când colo, ce să vezi. Cu prima ocazie în care dinspre PD-L către PSD şi-a făcut vânt de pornire un senator, discursul de inchizitor a revenit la vrăjeala tradiţională: „Aaa, e ok să vină parlamentari de la PD-L la PSD, pentru că nu vin pentru funcţii, ci din sinceritate”. Ahaaa, ne-ai scos din negura prostiei, dom’ Titulescu (ăl mic). Noi credeam că matale condamni traseismul ca principiu, nu pe categorii. Noi credeam că atunci când vei aduce modificări Constituţiei, acolo o să se interzică orice fel de „mişcare” între partide. Ori acum băgăm de seamă că articolul respectiv va suna ceva de genul: a) dacă un parlamentar pleacă de la Opoziţie la Putere să i se dea un şut în cur, două flegme şi afară cu el din Casa Poporului. b) dacă un parlamentar vine de la Putere la Opoziţie, să fie primit cu confeti şi masă festivă, urmând ca noii săi colegi să adune, timp de 3-4 luni, o cotizaţie ce va fi stabilită ulterior, astfel încât respectivul să facă mai uşor trecerea de la belşug la sărăcie.

Aşa da. Ne-am trezit. Jitiile sunt bune câtă vreme sunt ale noastre. Respekt! 

P.S:  Aşa, ca chestie, de ce s-or fi trezit portocaliii că e mai bine în PSD? Că dacă-mi spuneţi că în perspectiva alegerilor de peste doi ani…vă cred. Şi atunci, nu tot oportunism ordinar e? Retorică jenantă, scuzaţi.

8 Responses to Lăsaţi jitiile să vină la mine!

 1. leobadea spune:

  Personal, asa cum am afirmat-o public, sunt impotriva migatiei politice care ar trebui reglementata prin lege!

 2. leobadea spune:

  Reglementata in sensul interzicerii ei!

 3. corinacretu spune:

  Si eu la fel, nu cred ca e moral sa fie permise migratiile politice. Exasperat, iti doresc succes in tot ce faci si sper sa ne revedem curand.

  • exasperat spune:

   Mulţam fain, Corina. Păi cea mai degrabă soluţie ar fi să dai tu pe la D-ţa. Ultima oară a fost de bun augur. Bine, îl bănuiesc şi pe dl Iliescu de ceva energie pozitivă transmisă atunci.

 4. Sfetea Marius spune:

  In esenta este o afirmatie (vreau sa iau articolul ca un tot si nu pe fragmente) cat se poate de reala, si asta din ce-am „citit printre randuri”. Dar sunt alte aspecte legate de partide, conducatori, presedinte mult mai inchegate care ne dau, democratic, pozitiile antitetice din care ii vom judeca. Sa fim seriosi ….

  @corinacretu
  „nu e moral” – denota o superficialitate neserioasa. De obicei cand se apeleaza la moralitate in tara asta se face doar de umplutura, doar pentru a cataloga ceva, nicidecum pentru a INTERZICE. Asadar daca am ajuns sa punem problema moralitatii in perindarea intereselor de la un partid la altul, interese legate de noi, oamenii de rand, inseamna ca nu suntem mai presus decat cei care se inscriu in ecuatia data.

  Eu as spune ca migratia politica trebuie foarte clar argumentata, si acceptata doar cand motivele sunt foarte intemeiate (si aici vorbesc de schimbarea unui singur partid). In ceea ce-i priveste pe migratori NESIMTITI ar trebui exclusi din orice forma de conducere.

  • exasperat spune:

   1. Nu contest asta. De fapt ştiu sigur că aşa e. Dar, step-by-step.

   2. Fii îngăduitor cu Corina. 🙂 Eu pricep că folosite aiurea-n tramvai de toţi şobolanii, „moral”, „solidaritate” etc, te trimit cu gândul la derizoriul prin excelenţă. Dar generalizarea nu face decât să cădem la rându-ne în pericolul ăsta.
   Cât despre argumentarea şi acceptarea migraţiei pe motive întemeiate…glumeşti?!? Păi cine decide dacă argumentele sunt sau nu edificatoare?

   • Sfetea Marius spune:

    „Păi cine decide dacă argumentele sunt sau nu edificatoare?”

    Cei care vor decide ca migratia politica e „imorala” –- ahhhhh urasc lexemul asta in contexte de acest gen.

    Si de la Corina aveam mult mai multe asteptari, de-asta am adus-o in discutie. Daca nu aveam treceam obiectiv peste afirmatia ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: