Ai naibii gândaci sălbatici!

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a solicitat  Direcţiei de Sănătate Publică – în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri, 28 mai 2010 – să iniţieze măsuri urgente pentru salubrizarea spitalelor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că este în posesia mai multor reclamaţii din partea cetăţenilor, potrivit cărora în unităţile spitaliceşti sunt gândaci şi există riscul izbucnirii unor infecţii.

Ce nu ştia însă prefectul, l-a lămurit rapid tanti de la DSP, Găbitza, pe numele ei mic. Şi anume că nu e totul aşa simplu cum credea Caracota. Şi că e uşor să faci pe inchizitorul când habar n-ai cu ce se confruntă responsabilii de gândaci şi/sau mizerie.

 Şi situaţia e gravă: în spitalul judeţean e mizerie, sunt gândaci, aşa-i, dar nenorocirea e că sunt gândaci din ăia speciali, care fug atunci când vrei să-i omori (sălbăticiuni blestemate) şi autorităţile sunt puse în faţa unei dificultăţi fără margini. Deci nu sunt gândaci d-ăia domestici, cum credeam noi (şi prefectul), d-ăia care vin şi-ţi mănâncă din palmă când îi chemi. Ahaaa. Băgaţi bine la mansardă înainte să vă lansaţi în acuzaţii penibile. Exprimarea face şi ea toţi banii:

„Domnule prefect, ce pot să vă spun este că este mizerie şi gândaci în Spitalul Judeţean care a cărui manager refuză să-şi presteze aceste servicii, făcându-le cu resurse proprii necalificate. S-au luat măsuri, a fost sancţionat directorul spitalului, dar problema nu este rezolvată. În acest moment şi intervenţia este foarte dificilă, pentru că gândacii sunt peste tot. Ca să faci o operaţiune bună şi eficientă trebuie rezolvat peste tot, nu în etape, pentru că ei fug de la o zonă la alta”.

Poftim, nea Iancule! Aşa-ţi trebuie dacă nu te informezi. Cât despre infecţiile intraspitaliceşti pe care tot reprezentantul Guvernului le-a semnalat, lucrurile sunt mai abitir de încurcate. Infecţiile astea nozocomiale – adică dobândite în timpul spitalizării pentru o altă afecţiune – „se ascund foarte bine, cu dexteritate, de către specialişti foarte greu de contestat”. Blocaj total şi-aici. Nimic de făcut. Tot sălbatice şi-astea.

Carevasăzică, ce-am învăţat de la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa este că gândacii nu stau să-i omori şi infecţiile se ascund cu dexteritate.

Onoare muncii!

Reclame

5 Responses to Ai naibii gândaci sălbatici!

  1. andas spune:

    Bine că m-am dumirit! Acum am înţeles de ce mişună gândacii nesimţiţi peste tot, iar infecţiile deştepte îşi fac de cap prin spitale.

  2. rubiana spune:

    OK! Asa da, am priceput! Deci gandacii salbatici ne-au invadat spitalele! Probabil ca astia salbatici s-au instalat in timp ce aia domestici erau cu treaba in fata Prefecturii, la greva! Vezi? Daca nu-si vad de treaba lor gandacii domestici?!! Cine pleaca la plimbare, pierde locul de onoare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: