Lecţii de iubire cu Gabriel Boriga

                                   Motto: „Gabi e tare, Gabi le are!”

Nu iubesc centrul (n.a. – zona centrală a municipiului Târgovişte). Şi o spun public. Nu iubesc centrul pentru calitatea oamenilor care stau în centru” – Gabriel Boriga, primar Tgv, cu ocazia asfaltării str. Cetăţii din municipiu.

Carevasăzică, domnului edil, Gabi, cum îmi place să-l alint, nu-i place de centru. Adică, de fapt, de ăştia care stau acolo. A spus-o răspicat, cu o sinceritate divină, pe fundalul sonor al unui pickamer agitat (cum altfel?).

Şi să vezi ce s-au intrigat colegii ziarişti! Că nu se cade, că nu dă bine ca primar să zici aşa ceva, că nu se face, că e o gafa impardonabilă, că ar trebui să-şi ceară scuze, că aşa şi pe dincolo. Aberaţii peste aberaţii. Se vede treaba că ăştia din presă sunt atât de obişnuiţi cu manipularea adevărului încât îi stupefiază sinceritatea pură. Troglodiţi psihici, tonomate penibile.

Pentru că de ce? Ce e rău în ce-a zis dom’ primar? Vizualizaţi următoarea înlănţuire, pur ipotetică: Gabriel Boriga e primar. Gabriel Boriga e primar PD-L. PD-L obţine rezultate foarte bune în Târgovişte, unde e primar Gabriel Boriga. Cu o excepţie – zona centrală a municipiului. => PD-L e supărat => Gabriel Boriga e supărat (el a făcut atâtea pentru centru şi centrul nu face nimic pentru el/partid?) => Centrul nu mai pupă iubire de la Primărie până nu-şi reviziueşte comportamentul. Adică pân’ la următoarele alegeri, când are ocazia să-şi îndrepte greşelile şi să nu mai muşte mâna celui ce i-a dat să mănânce fitness în aer liber şi parcări cu barieră.

Ei? Vi se mai pare deplasat ce-a zis edilul? Care dintre noi, vorb’aia, nu făceam la fel? Dincolo de faptul că e tare şi le are, Gabi e şi el om. Aşa că nu el ar trebui să-şi ceară scuze, ci voi, pentru că l-aţi judecat în termeni inumani.

Reparaţie morală

Gabi, dacă ipoteza “Dai un vot, primeşti iubire” rămâne în picioare, sunt dator cu ceva explicaţii. Am nişte rude (mi-e şi ruşine să le mai numesc astfel) care stau în zona contaminată calitativ. În prostia lor, nu te-au votat în 2008. De fapt, n-au votat niciodată PD-L. Când i-am luat la întrebări, s-au fâstâcit lamentabil: tanti Gina că ea nu pune ştampila pe un partid fără doctrină (jenant), nea Cornel, comunist ordinar, a votat mereu cu liberalii, iar pe văru’ Ionuţ l-au intoxicat jegoşii ăştia de moguli până şi-a pierdut minţile şi l-a votat pe Geoană. În numele lor, îmi cer scuze pentru toate problemele nevrotice create. Calitatea lor îndoielnică mă jenează la culme, dar ştii că rudele nu ni le putem alege. Ei nu s-au prins, în ruşinoasa lor cretinătate, că tu glumeai în campanie când ziceai că pentru tine nu există deosebire între târgovişteni, că pentru tine toţi locuitorii municipiului sunt la fel. Au crezut că şi votând altfel decât le-ai recomandat tu, o s-ajungă la nivelul calitativ incontestabil al celor din Prepeleac, 1 Mai etc. Ce să le ceri… Au greşit şi-şi dau seama acum de asta. Iartă-i şi iubeşte-i din nou ca la-nceput!

P.S: Tot pe baza ipotezei de mai sus, n-o iubi nici Florin Popescu comunele Aninoasa, Dragomireşti, Voineşti? Sau, mai abitir, preşedintele Băsescu judeţele Olt şi Teleorman?

Reclame

9 Responses to Lecţii de iubire cu Gabriel Boriga

 1. acuvio spune:

  nu prea e treaba mea (sunt din Braila), dar bomboane primesc numai copii cuminti de la guvern pornire.

 2. andas spune:

  Eu aş merge, totuşi, pe ideea că Gabi Boriga poate mai mult… Şi-apropo, îmi vine să mă mut în centru!

 3. exasperat spune:

  @ acuvio

  Bomboane da. Noi vrem iubire!

 4. exasperat spune:

  @andas

  Eu n-as face asta nici in ruptul capului. Stau in micro 6, oamenii de-aici au votat PD-L, asa ca n-as putea sa renunt la afectiunea domnului primar. Pana cand micro 6 nu voteaza PSD, raman aici.

 5. Matei spune:

  Eu as merge pe ideea ca ma pis pe el de judet si de oras portocaliu. Sa punem borduri ca asta e pricipala problema.

 6. leobadea spune:

  Niciodată nu mi-au plăcut etichetările, dar ceea ce se afirmă în propoziţie e mai mult decât atât. După cum observăm însă astfel de afirmaţii sunt la ordinea zilei pentru puternicii zilei.Ei sunt aleşi şi ne privesc de undeva de sus din alt spaţiu, uitând că sunt reprezentaţii vremelnici ai comunităţii acolo.Se pare după ce i-au catalogat pe pensionari, pe tineri , pe politicieni, pe oamenii de afaceri, pe jurnalişti s-a mers pe aceeaşi reţetă cu miros de portocale, de mare succes naţional şi au fost catalogaţi şi târgoviştenii, în buni şi răi, în funcţie de „caracter”. Scuzaţi-mă dacă greşesc dar eu cred că tocmai despre caracter e vorba şi în declaraţie!

 7. ghita spune:

  sa ma cac pe el de primar si de presedinte ca nu stie a face ceva in orasu asta patronat de tigani sa se duca nene unde a dus mutu iapa
  vai mama noastra ca ne lasam condusi de toti tigani care au voie la orice in orasu asta si caini asti de pe strata al dracu sa fiu de nu ii otravesc pe tpti si ii duc la primarie morti si vad daca il tine pe primar sa iasa afara ca dirct pe fatau ii arunc unu …………

 8. ghita spune:

  sa ma c… pe el de primar si de presedinte ca nu stie a face ceva in orasu asta patronat de tigani sa se duca nene unde a dus mutu iapa
  vai mama noastra ca ne lasam condusi de toti tigani care au voie la orice in orasu asta si caini asti de pe strata al dracu sa fiu de nu ii otravesc pe tpti si ii duc la primarie morti si vad daca il tine pe primar sa iasa afara ca dirct pe fatau ii arunc unu …………

 9. maria spune:

  O fi facut el parcari cu sau fara bariere, dar toate sunt cu plata.Dupa ce ca platesti o gramada de taxe si impozite, acum mai platesti si parcarile ca asa doreste Boriga.Daca facea pentru binele nostru nu mai era parcarea cu plata, nu mai era anchetat la ora actuala pentru delapidare si cine stie cate a mai facut si nu stim noi.
  Oricum politica e o c***a, iar pd-l-ul e prima.
  Si cei din psd erau niste hoti si furau cat puteau, dar ei creau locuri de munca pentru a avea de pe urma carora sa profite,dar pd-l-ul doar fura fara scrupule, desfiinteaza locurile de munca, micsoreaza salariile si pensiile oamenilor de rand, dar de ale lor nu se ating, si cu toate astea basescu are tupeu sa se duca la oamenii saraci si loviti de soarta din cauza inundatiilor si sa le vorbeasca ca atat nesimtire si fara pic de mila.
  Dl Boriga daca ramanea doar la statutul de profesor si fara sa intre in politica era mult mai respectat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: