Păziţi profesorii de ziarişti!

În mijlocul forfotei profesorale, inspectorul Brezeanu tresare brusc: „Poate ar fi bine ca Legea Educaţiei să cuprindă şi nişte măsuri de protecţie împotriva agresiunii presei, să zicem”.

Na, că învioraşi apatie de dezbatere, dom’ inspector! Carevasăzică, nu erau suficiente amendamentele cu privire la titularizare, clasa pregătitoare, autonomia universitară etc. etc. etc. Trebuia să vii matale cu sclipirea asta de geniu. Adicătelea, ai găsit puroiul învăţământului românesc: nenorociţii de ziarişti care „agresează” cu peniţa sau verbal, pe sticlă, mândrie de corp profesoral. Tonomate josnice care strică educaţia unui norod întreg. Cum scot ele din context tot felul de declaraţii numa-numa să-şi satisfacă plăcerea sadică de a da într-unul sau într-altul. Aşa au procedat şi când dom’ preşedinte şuiera că şcoala scoate numai filosofi – tâmpiţi. La fel şi când i-au pus în gură ministrului Funeriu vorbele cu profesorii invizibili care mor de foame. Aveţi dreptate, dom’ inspector. Suntem nişte netrebnici ordinari şi Legea trebuie să vă protejeze de aşa pericol.

Ruşine, Dinu Patriciu!

P.S: Dacă totuşi, prin absurd, nu e nimic denaturat în exemplele de mai sus, de dom’ preşedinte şi de ministru cine-i apără pe profesori? Retorică de tonomat, mă scuzaţi!

Reclame

One Response to Păziţi profesorii de ziarişti!

  1. leobadea spune:

    Suntem in criză iar domnul Ministru vrea să demonstreze că … e normal să mai moară şi oameni de foame…de preferinţă profesor…şi că e normal să mai arestăm câţiva oameni…. de preferinţă politiciani…iar alţi câţiva să dea faliment..de preferinţă ziaristi! E o problemă de logică pentru dânsul…pentru mine e de bun simţ…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: