Vreau B1 televiziune naţională. Să se dezbată-n plen!

        Nu intru în discuţii despre regulamente, norme juridice, prevederi constituţionale. Au vorbit despre asta destul senatorii în plen. Unii cu mai multă pricepere, alţii cu mai mult aplomb. Interesante toate, punctele de vedere exprimate acolo au avut la bază un cât de mic argument juridic.

        Ce s-a întâmplat însă pe hol, acolo unde-s amplasate de obicei studiourile mogulilor (ştiţi, ăia doi cu sarea şi poşta) a depăşit orice urmă de logică, morală şi argument juridic. Rând pe rând, au „rulat” reprezentanţi de la fiecare partid. PD-L a avut trei astfel de corifei mediatici: Cristian Rădulescu, Mircea Andrei (să ne trăiţi, dom’ senator) şi Liviu Câmpanu. „Da, dar ăsta din urmă nu e pedelist, e independent sadea”. Puteţi să mă scutiţi.

        Ei bine, domnii cu pricina au repetat obsesiv o singură chestiune timp de 4 ore: „Câtă vreme există o majoritate care vrea asta, trebuie introdus pe ordinea de zi punctul referitor la revocarea lui Geoană”. Asta hai, treacă-meargă, dar în faţa argumentelor cum că punctul ar putea fi neconstituţional, replica venea necruţător: „Dom’ne, avem majoritate? Trebuie să vă supuneţi”. Adicătelea, potrivit logicii maeştrilor cu pricina, majoritatea putea hotărî să se discute în plen orice. Dar ORICE.

        Carevasăzică, putem să dezbatem în plen dacă reprezentanţii PNL ar trebui să facă 100 de flotări – pedeapsă pentru că nu le-au plecat mulţi parlamentari după Congres? – Nu putem, că e aberant, lipsit de moralitate şi de argument legal. – Rahat, n-ai înţeles nimic. Dacă se votează majoritar, discutăm, că de-aia e democraţie.

        Putem să discutăm dacă senatorii PSD ar trebui vopsiţi pe cap? … – Exact!

        Putem să introducem pe ordinea de zi un punct referitor la transformarea B1 TV în televiziune naţională?  – Păi…! – Iar te-ai prostit…vedem dacă majoritatea e de acord şi dacă e…discutăm, că de-aia au murit tinerii-n ’89.

        Putem să dezbatem în plen dacă Organizaţiile PSD din Dolj, Teleorman, Olt şi cele PNL din Bihor sau Bucureşti ar trebui scoase în afara legii pentru rezultatele inacceptabile din alegerile trecute? Biensur que da!

În fine, am putea discuta la o adică şi dacă nu cumva iarba e mov (sîc!) şi nu verde, apa e portocalie (sîc, sîc!), nu incoloră, vaca are 2 şi nu 4 picioare? Pe principiul filosofico-doctrinar „ciocu’ mic, că acu’ noi suntem la putere”, putem să facem asta fără urmă de îndoială. Cel puţin asta am înţeles eu din prelegerile televizate de ieri.

P.S: Nu mi-e simpatic Mircea Geoană. Adică mi-e indiferent. Un loser profesionist de mare clasă, un dobitoc prin excelenţă, singurul om din lume care a reuşit să piardă nişte alegeri câştigate.

 P.P.S: Aşteptam cu interes să văd reacţia democrat-liberalilor dâmboviţeni. Numa’ că onor domniile-lor şi-au anulat iar săptămânala conferinţă de presă. Săptămânală e un fel de-a spune, din moment ce în ultima lună i-am văzut o singură dată.

 P.P.P.S: Să nu-mi spună careva cum că replica democrat-liberalilor dâmboviţeni a venit tocmai prin intermediul lui Mircea Andrei. În 16 luni de mandat senatorial de Dâmboviţa, omul a avut o singură conferinţă de presă. E drept, plusează masiv la Adrian Ursu şi Dana Grecu.

Reclame

5 Responses to Vreau B1 televiziune naţională. Să se dezbată-n plen!

 1. andas spune:

  Ştii ce-mi place foarte, foarte, foarte tare? Îmi place că acum povestea cu majoritatea ar trebui să fie privită ca argument de legalitate. Asta toamnă spre iarnă, când PSD, PNL UDMR (ce vremuri!) făcuseră o majoritate, aia nu valora în ochiul vigilent al preşedintelui nici cât o para chioară…

 2. exasperat spune:

  @ andas

  Era curat neconstituţional. Dar hei, cine suntem noi să judecăm minte de academician?!

 3. leobadea spune:

  Ai si tu niste nostalgii?

 4. Catalin spune:

  Am remarcat ca ai amintit de cateva ori de logica, precum si de morala sau de argument juridic. Din pacate astea se regasesc prea putin in manifestarile alesilor nostri. In rest, e vesnicul can-can politic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: