Crin: râzgâiat de meserie, şantajist de ocazie, liberal când timpul îi permite

„Ponta e răsfăţatul politicii româneşti”, „e copilul râzgâiat al lui Năstase” – au titrat la nesfârşit televiziunile, ziarele şi blogurile după Congresul PSD. Ceva aroganţă primită pe linie de moştenire întregea portretul perfect al politicianului pufuit (a se citit: ţinut în puf).
Numai că, proptindu-şi retina pe ochelaristul năstacian, minţile scrupuloase din mass-media l-au scăpat din mână pe şeful partidului de papioane, carismaticul Crin Antonescu.
               Hulitor de primă mână al votului pe listă atunci când ideea pornea din gura lui Theodor Stolojan, preşedintelui liberal i-a năzărit acum că e prea multă democraţie în partid. Ce atâta vot liber? Ce atâta răsfăţ? Votul pe listă închisă e viitorul!
               Loviţi în cuget şi-n principii, câţiva penelişti mai neascultători l-au luat la rost: „Bine, musiu president, da’ zi-ne şi nouă care-i faza? Dă-ne un motiv solid pentru care ai devenit peste noapte ăl mai îngust la minte şef de partid”. La care maestrul cuvintelor ticluite a răspuns halucinant: „Este foarte clar că, în acest zid care ne înconjoară, pe noi, clasa politică, partidele, trebuie produsă o breşă şi breşa se produce cu forţa”. Ăăă???
               Dar nu asta mi se pare cel mai grav, ci şantajul reprobabil pe care liderul PNL îl practică în raport cu propriul partid: „Dacă nu faceţi cum vreau eu, nu mai candidez”. Aşijderea unui copil râzgâiat care îşi ia jucăriile şi pleacă dacă ceilalţi pici nu-i fac pe plac, Antonescu îi ameninţă pe liberalii slabi de inimă că le ia jucăria celor 20 de procente obţinute în noiembrie anul trecut. Jalnic comportament pentru cel care şi-a propus să desfiinţeze PD-L (râd curcile) pe cale democratică (ce ironie!).

Câteva observaţii:
       • Crin Antonescu mi se pare de departe râzgâiatul-şef din politica autohtonă în momentul de faţă;
       • Cele 20 de procente la adăpostul cărora face ce vrea muşchii lui în partid ar trebui privite cu mai puţin entuziasm de către emotivii liberali. La o adică, dragi „galbeni”, gândiţi-vă niţel: atunci când adversarul tău principal e Geoană, nu-i aşa că 20% capătă brusc alura unui eşec?
       • Ai grijă, Crin! De cele mai multe ori, atunci când o odraslă răsfăţată îi pune pe cei care râmnesc la jucăriile sale să joace după propriile-i reguli discreţionare, sfârşeşte bătută, cu nasu-n poala mamă-sii. Şi după cum te comporţi tu acum, există toate şansele să te vedem, mâine-poimâine, ştergându-ţi mucii pe stofa imperială a Conului Dinu.

Reclame

4 Responses to Crin: râzgâiat de meserie, şantajist de ocazie, liberal când timpul îi permite

 1. leobadea spune:

  o sa te urmaresc cu maxima atentie!

 2. andas spune:

  Mai potrivit ar fi poate ca mai sus pomenitul Conu Dinu să-i tragă una peste bot şi să-l trimită în camera lui până se calmează. Apropo de cameră… O mai fi trecut dl Antonescu prin Parlament în ultima vreme?

 3. exasperat spune:

  A trecut săptămâna trecută să-i convingă pe parlamentari că e bună doctrina asta de satrap.

 4. eduard spune:

  Domnul Crin Antonescu are intentii foarte bune ,dar pacat ca nu le pune in practica pe tabla de sah . Nu este foarte coerent in declaratii si nu stie foarte bine pe cine sa atace si cu cine sa se alieze. Mare pacat ca trage in toti (inclusiv in liberali). Este o mare valoare a partidului liberal si sper sa ramana in continuare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: