Netrebnici inutili, lichele ordinare, altfel…politicieni de seamă

Vă mai aduceţi aminte de nenea omu’ politic care, într-un acces euforic de solidaritate tâmpă şi frăţietate revoltătoare, ne îndemna răstit să ne-mpărţim durerile dacă vrem să supravieţuim vremilor de restrişte ca astea de-acum? Da, acelaşi personaj care vorbea despre politicienii autohtoni în termeni de gentilomi. Hotărât lucru, politicianul nostru e un izvor nesecat de ziceri memorabile.

Ultima pe listă, grăirea pedantă cu privire la primele de vacanţă pe care angajaţii Ministerului de Finanţe le capătă, fără nici un bai că ar fi criză sau alte asemenea baliverne. Ei bine, în loc să ne explice cum stă treaba cu-mpărţitul durerilor între noi, câteva milioane de români cu câteva sute de lei salar’ şi vacanţe la ventilatorul apartamentului sufocant şi „amărâţii” lui Pogea care se vor relaxa prin Canare şi Honolulu, omu’ politic s-a grăbit avântat să dea explicaţia acestei discrepanţe: „E legal, dom’le. Ce vreţi? Putem să le facem noi ceva? Aşa e legea!”.

Ta daaaammm!!! Na poftim, zicere de politician responsabil! Să-ţi tot înghiţi vorbele nesărate şi criticile impertinente, cetăţean cârtitor ce eşti, care n-ai băgat de seamă că nu e nimic în neregulă cu primele astea de vacanţă. Pentru că legea le permite. Na, aşa-ţi trebuie!

Dacă însă nu te-a pus la punct această precizare juridică, atunci poţi să-ţi dregi niţel glasul şi să-ncepi: Păi bine mă, nenorociţilor (politicieni de-a valma), nesimţiţilor, cefe groase, hoţilor şi mârlanilor, de-asta eram noi revoltaţi? Că n-ar fi legal? Dar la profunda imoralitate nu v-aţi gândit o clipă? Sau vă plecase neuronul în vacanţă…desigur, pe banii statului? Cum să nu vă scuip pe stradă când voi îmi aruncaţi legea la înaintare pentru mizeriile prestate? Şi pe cine să dau vina că legea e jegos de absurdă dacă nu tot pe voi, lichele ordinare, care nu sunteţi în stare să faceţi o treabă ca lumea? De ce mai staţi în Parlament? Ca să vă înjuraţi prin comisii? Ca să râdeţi hăhăit la bancurile nesărate spuse de vreun coleg mitocan? Ca să vă uitaţi pe site-uri porno în timp ce se vorbeşte despre Educaţie? De ce nu faceţi legi bune, corecte, juste, netrebnici inutili?

Apoi, liniştindu-te din strigătul revoltat (altfel, inutil), poţi să legi articulat: „Nu faptul că e legal ne revoltă şi îl considerăm jignitor, ci acela că e profund imoral ca voi, politicienii, să silabisiţi pe unde apucaţi despre strânsul curelei, în vreme ce la pantalonii voştri cureaua nu e doar lată, dar şi ditamai de largă”.

P.S: în timp ce schiţam cu atâta patetism rândurile de mai sus, pe RTV ne zâmbea ritos domnul Ilie Sârbu, politician şi el, başca ministru al Agriculturii, care declara cu subiect şi predicat că a mărit cu maximum posibil sporurile directorilor din subordine. Legal, of course!

 

Reclame

One Response to Netrebnici inutili, lichele ordinare, altfel…politicieni de seamă

  1. Oana S. spune:

    Adevar graiesti! Din pacate, cum ai spus, e un strigat inutil. Ne mai racorim si noi cu ajutorul cuvintelor. Tacit zicea: „Cu cât un stat e mai corupt, cu atât are legi mai multe.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: