Eeee….nimic altceva!

„A pune batista pe ţambal”, ” a ascunde gunoiul sub preş” – expresii pe care partidele politice le-au întrupat în modul cel mai perfecţionist cu putinţă. Ca şi stupida şi cretinoida replică cinefilă provocată de prinderea în flagrant a soţiei în timpul unei partide nebune de sex cu instalatorul: „Nu e ceea ce pare”.

Asta se întâmplă şi pe scena politică autohtonă. Nimic nu e ceea ce pare, nimic din ce vedem la televizor, nimic din ce auzim la radio, nimic din ce spun politicienii mioritici nu trebuie luat ca atare. E ca şi cum am vedea un film cu monştri, creaturi scârboase şi înfiorătoare, iar regizorul ne-ar spune la sfârşit că a vrut să ecranizeze o comedie romantică.

 • Iliescu l-a făcut prostănac pe Geoană – „Eeee, a fost un fel de a spune că nu a luat decizia cea mai bună la momentul respectiv. Nimic altceva”.
 • Băsescu s-a răstit la liderii democrat-liberali şi le-a adresat cuvinte dure – „Eeee, a ridicat puţin tonul. Nimic altceva”.
 • Băsescu s-a suit la volan după ce a băut alcool – „Eeee, parcă nu-l ştiţi pe Traian Băsescu. Aşa e el, mai din popor. Nu de-asta l-aţi votat? Nimic altceva”.
 • Mitrea a zis că-şi înfige colţii în gâtul lui Geoană – „Eeee, au fost cuvinte la supărare, da’ el ţine de fapt la şeful de partid. Iar acesta nu s-a enervat deloc. E doar…puţin mâhnit. Nimic altceva”.
 • Vadim i-a înjurat ca la uşa cortului pe x, y şi z în cadrul unei emisiuni televizate – „Eeee, Tribunul a vrut de fapt să arate că respectivii au încălcat legea şi a folosit un vocabular mai colorat. Nimic altceva”.
 • Băsescu a făcut-o „ţigancă împuţită” pe o ziaristă – „Eeee, prea a depăşit limita şi ziarista. Şi ştiţi că preşedintele e mai dintr-o bucată, mai de-al nostru. Nimic altceva”.
 • Câteva sute de suporteri ilfoveni au protestat la sediul PSD – „Eeee, un lucru firesc. Erau şi ei amărâţi că le-a fost ghilotinat preşedintele. Nimic altceva”.
 • Primarul, senatorul, vicepreşedintele şi-au dat demisia din partid – „Eeee, un gest de onoare din partea lor. Suntem mândri că i-am avut colegi. Nimic altceva”.
 • Primarul, senatorul, vicepreşedintele nu-şi mai dau demisia – „Eeee, un gest inteligent din partea lor. Suntem mândri să-i avem colegi. Nimic altceva”.

Acestea sunt reperele după care actorii scenei politice autohtone se coordonează. Prima parte a sentinţelor de mai sus constituie evenimente care s-au petrecut „sub ochii noştri”. Ce-a de-a doua parte reprezintă explicaţiile regizorale aruncate pe retina aburită a spectatorilor.

Nicăieri ca în România nimic nu e ceea ce pare. Toţi suntem spectatorii orbi ai unui spectacol grotesc, ce duhneşte îngrozitor, dar pe care păpuşarii politici ni-l vând la preţ de ecranizare cu miros de scorţişoară.

Nimic altceva.

Reclame

3 Responses to Eeee….nimic altceva!

 1. Sfetea Marius spune:

  Nu stiu daca mai este cineva capabil sa perceapa lucrurile la dimensiunea realista a unui plan profan patat pe zi ce trece de actiuni bolnavicioase a noului (?) guvern.
  Acoperiti de criza financiara, hiperbolizata pana si in discursul basescian

 2. Sfetea Marius spune:

  Nu stiu daca mai este cineva capabil sa perceapa lucrurile la dimensiunea realista a unui plan profan patat pe zi ce trece de actiuni bolnavicioase a noului (?) guvern.
  Acoperiti de criza financiara, hiperbolizata pana si in discursul basescian cu ocazia aniversarii Marii Uniri, politicieni stau la adapostul increderii acordate cu cateva saptamani in urma.
  Eu tot sustin ca au ajuns la carma tarii datorita unei mase amorfe care voteaza de dragul plecarii de acasa, nicidecum pentru „amovibilitatea” obraznicilor din fruntea plutonului politic.

 3. Aya spune:

  BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

  Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

  In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.
  Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

  Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza – dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

  Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.
  Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

  Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).
  Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

  P.S.
  Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.
  Deocamdata, doar atat:
  Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

  Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

  Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?
  NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: