Zâmbetul electoral sau cât de folositoare e igiena orală

Nimic nu-mi provoacă o mai apăsată şi deranjantă stare de vomă decât sufocantele apariţii senine, luciferice, luminoase până la orbire ale candidaţilor în campania electorală.

Dincolo de promisiuni neonorate, dincolo de faptul că nu i-am văzut de acum patru ani, dincolo de tupeul mustind a dispreţ pe care-l au de a da ochii cu alegătorii, candidaţii noştri mai au ceva – o aură hollywood-iană: sclipiri în ochi, roşeaţă în obraji şi mai ales un zâmbet larg, paralizat şi paralizant, care ar trebui să devină amprentă electorală.

Unde există posibilitatea unei băi de mulţime apare şi candidatul x, afişându-şi molarii şi premolarii electorali. De ce, Doamne iartă-mă, or zâmbi atâta aceşti maeştri ai igienei orale, încă nu mi-am dat seama. Poate pentru că salariul minim pe economie se evaporă cu ocazia primei vizite la alimentară? Poate pentru că ţăranul cu care stau de vorbă nu-şi mai poate munci pământul din cauză că statul râde de el cu o subvenţie ce ţine loc de hârtie igienică? Poate pentru că mama care are lacrimi în ochi nu-şi poate trimite copilul la şcoală, neavând bani de uniformă şi rechizite? Poate pentru că studentul din faţa lor le povesteşte cum, din bursa de studii pentru care a trudit un semestru, şi-a permis „luxul” de a-şi cumpăra o carte din cele 10 obligatorii de pe semestrul viitor? De ce afişează politicienii acest zâmbet cretinoid, împietrit pe moaca de actori plătiţi regeşte? E şi asta vreo metodă de comunicare politică? Să zâmbeşti la necazurile celor cărora le cerşeşti votul? De fapt, la câtă nesimţire zace pe băncile Parlamentului, întrebările de adineauri devin retorice.

 

P.S: Un singur lucru încă. Le-aş sugera marilor companii producătoare de pastă de dinţi să ia în serios campaniile electorale. Un rânjet neaoş de senator sau deputat le-ar tripla încasările instantaneu.

Reclame

One Response to Zâmbetul electoral sau cât de folositoare e igiena orală

  1. Geo spune:

    Hmm….ti-ai dat raspunsul singur prin cuvintele folosite : „actori platiti regeste”. De-asta zambesc, pentru ca sunt platiti regeste, pentru ca ei au motiv sa zambeasca spre deosebire de toate numeroasele cazuri pe care tu le-ai descris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: