Who let the dogs out?

 Who let the dogs out?

 Câinii nimănui 

 

 

Micro VI. Zona Pieţei „Select”.

Faină zonă. Locatarii de aici n-aveau a se plânge până acum de nimic. Ferestre larg deschise cu vedere spre Distrigaz, blocurile de vis-a-vis sau tomberoanele de gunoi din apropiere. Vecini cumsecade, care nu se apucă de dat găuri decât în orele de trezvie ale liliecilor. Vecine simpatice şi elegante, care au făcut din casa scării un locaş al destăinuirilor telenovelistice lacrimogene, acompaniate firesc de câteva pungi cu seminţe. Femeia de serviciu, care s-a recalificat, înscriindu-se la rându-i în cenaclul literar „Jose Armando” şi uitându-şi îndeletnicirea de bază. Strada „Pieţei”, care la prima ploaie devine lac de acumulare. Un copac imens care se apleacă ameninţător deasupra câtorva sufragerii la fiecare rafală e vânt. Dar hei! Asta n-ar fi nimic. Cine-n lume n-are parte de aceste mici ingrediente ale traiului într-un oraş al Uniunii Europene?

De ceva timp însă, a apărut un element nou, care are rolul de a întregi tabloul mirific evocat anterior. Zona s-a populat cu câţiva câini care le dau serios de furcă trecătorilor. Astfel, dacă încerci să ieşi „printre blocuri” spre strada Tudor Vladimirescu, n-ai decât să le faci faţă maidanezilor înfometaţi, cu spume la gură, care latră (de-ar fi numai atât!) şi se reped fioros la picioarele „nepoftiţilor”. Încerci să-i alungi, baţi cu piciorul în pământ, te faci că arunci cu ceva spre ei…inutil. Măsura are mai degrabă efectul unui bumerang. Câinii se întărâtă şi mai mult şi doar norocul de a se nimeri prin preajmă două sau trei persoane are darul de a-i face să se lase păgubaşi. Asta până la următoarea „victimă”.

Reclame

3 Responses to Who let the dogs out?

 1. Geo spune:

  Sfat: Trebuie doar sa te opresti cateva secunde si sa-i bagi in seama, nu cu batai din picior, ci sa le arati un pic de atentie, si vor ajunge doar sa dea din coada si sa se retraga. Crede-ma, sunt inconjurata de ei in fiecare zi si, dupa ce am fost alergata de cativa, acum chiar au inceput sa-mi fie dragi.

 2. exasperat spune:

  Vezi? Din cauza celor ca tine e imposibil de luat o măsură. Eu nu vreau să dea din coadă, nu vreau să-mi fie dragi, nu vreau să se retragă şi să nu mă muşte. Vreau ca aceşti câini să nu existe în faţa scărilor de bloc, pe strada centrală a municipiului, în faţa teatrului şi a bibliotecilor etc etc.
  Şi mie-mi sunt dragi câinii, dar aici e o problemă de administraţie. Tot implicându-ne afectiv în defavoarea măsurilor care se impun, o să ne trezim că milităm pentru ca aceşti câini să umble în continuare de capul lor pe oriunde atâta vreme cât nu constituie un pericol pt cetăţeni. Ceea ce nu-i deloc ok.

 3. Geo spune:

  Nu sustin ideea asta. Si eu as vrea ca ei sa fie ingrijiti in locuri special amenajate, dar, dupa cum observi, autoritatile noastre se joaca cu rabdarea unora. Nu militez pentru existenta lor in fata scarilor de bloc, pe strada centrala a municipiului, in fata teatrului sau a bibliotecilor, doar ti-am dat o solutie ca sa nu te alerge in situatia data. Nu stiu cata vina au ei ca suntem condusi de imbecili carora nu le pasa, pentru ca ei nu trec pe doua picioare prin anumite zone, ci pe patru roti. Si neavand nicio vina, totusi suporta consecintele incompetentei idiotilor care ar trebui sa se ocupe si nu o fac, temerilor oamenilor care au ajuns sa-i loveasca fara motiv. Tocmai pentru ca-mi sunt dragi sustin gasirea unei solutii, pentru binele lor si al nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: