Editorial

Pentru târgovişteni, cu dedicaţie specială…

 

Mansardare şi igienizare fără număr

 

 

Pe lângă atacurile murdare, pe lângă jocul idiot de-a „du-te – vino”, având drept „balon” comunicatul de presă, dreptul la replică şi replica la drept la replică, pe lângă zâmbetele false şi încrederea (la fel de falsă) afişată drept certitudine a victoriei, (pre)campania electorală îi face pe „catindaţii” la diferite funcţii puse în joc să mai vină cu ceva: cu o sacoşă de proiecte măreţe, graţie cărora cartierul, sectorul, oraşul, judeţul, ţara, lumea întreagă vor deveni raiul pe pământ şi altceva nu. Ascultându-i, ai impresia că, dacă vor câştiga alegerile, vor implementa imediat, din vorbe, măsurile despre care turuie acum încontinuu. Mai abitir chiar decât Creatorul şi Proniatorul a toate, Care „a zis şi s-a făcut, a poruncit şi s-a zidit”.

Dar nu acesta e subiectul la care vreau să fac referire, ci proiectele în sine şi, mai ales, modul în care promotorii lor le prezintă alegătorilor.

Astfel, ascultând oferta electorală a trei dintre „actorii” politici târgovişteni, ai impresia că cineva le-a făcut vreo farsă şi le-a xeroxat acelaşi program în trei exemplare, pentru ca ei să mai adauge pe ici pe colo ceva nuanţe.

Aşa se face că, indiferent cine dintre aceştia va ieşi învingător, oraşul Târgovişte va beneficia de mansardarea blocurilor, izolarea termică a acestora, igienizarea subsolurilor, parcări supra şi subterane şi un bazin de înot olimpic. Nu glumesc deloc. Toţi vor face asta. Cel puţin aşa ne „ameninţă” săptămână de săptămână în cadrul conferinţelor de presă.

Pasajul hilar abia acum intervine. Deşi toţi au aceeaşi ofertă (care, să ne înţelegem, e OK din punct de vedere al necesităţilor oraşului), toţi se acuză reciproc de furtul acestor „idei”, proclamându-şi, fiecare, paternitatea asupra lor.

Ca atare, mansardarea a fost ideea lui Vasiliu de la care a furat-o Boriga, de la care a furat-o Tănase. Staţi, m-am încurcat. A fost a lui Boriga şi de la el a preluat-o Tănase şi Vasiliu. Nu…iar greşesc. Tănase a venit cu proiectul, iar Boriga şi Vasiliu i-au furat drepturile de autor. Sau….pff…m-am rătutit complet.

La fel stau lucrurile şi în cazul celorlalte promisiuni. Cu mici excepţii totuşi. Există în această ofertă electorală şi puncte specifice unuia sau altuia dintre candidaţi, pe care nimeni n-a „îndrăznit” să le copieze. Proiecte utopice pe de o parte şi cel puţin amuzante pe de altă parte. Astfel, în vreme ce un candidat vorbeşte despre asfaltarea totală a străzilor oraşului, un altul mai mucalit ne spune că va face ditamai tombola în mijlocul oraşului, loterie la care vor fi distribuite locuinţele sociale.

Astea da idei avangardiste. Sâc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: